Gramenet de Besòs

Manifest Comissió Antifeixista 27 de Gener

EL POBLE UNIT CONTRA EL FEIXISME!

Els veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet sempre s’han caracteritzat per rebutjar i lluitar contra el feixisme.

Històricament el feixisme ha estat una gran frau. Va prometre als treballadors un salari just; en realitat els va portar a un nivell de vida encara més miserable. Va prometre treball als aturats; en realitat els va portar fam i treball d’esclaus. En general, el feixisme converteix els treballadors en condemnats de la societat capitalista, mancats de tot dret. Destrueix els seus sindicats de classe, suprimeix el dret a vaga i la llibertat d’expressió, els enrola per la força a les organitzacions feixistes, els roba el fons de Seguretat Social i converteix les fàbriques i tallers en casernes on mana la tirania dels capitalistes.

Plataforma per Catalunya (PxC) representa a l’actualitat la més clara expressió del feixisme organitzat a la nostra ciutat. Tanmateix, cal recordar que molts dels seus membres ni tan sols viuen a Santa Coloma i que van aparèixer a la ciutat tot just un mes abans de les eleccions municipals.

Desemmascarem el caràcter feixista de PxC perquè les seves mentides i el racisme que utilitzen ha seduït sectors de la nostra ciutat farts de la crisi, que mai haurien seguit els feixistes si haguessin conegut la realitat que amaguen el seu discurs i les seves pràctiques.

El seu discurs cada cop és més extrem i, a més a més, les seves pràctiques violentes evidencien encara més el caràcter totalitari i antidemocràtic d’aquest partit polític. Cal recordar els actes violents que membres de PxC han dut a terme a la nostra ciutat:

  • Durant les eleccions municipals, membres de PxC, inclòs el seu portaveu Juan Gómez, van amenaçar a dos joves. Va ser absolt al judici però no es va negar l’autoria dels fets.
  • El dia de la presa de possessió com a regidor, Gómez va acabar agredint un veí al carrer. Va ser condemnat primer pels jutjats de la ciutat, condemna que després va corroborar l’Audiència Provincial de Barcelona.
  • En un dels plens municipals va agredir una jove, obrint-se així un altre procés judicial per a ell.
  • Un fotògraf també va patir les intimidacions i un intent d’agressió per part de membres de PxC a la Plaça de la Vila.
  • Durant la campanya de les eleccions al Parlament, es van mantenir les intimidacions.
  • Una altra agressió del regidor de PxC Gómez va ser el cop de puny a la cara que va donar a un treballador dins de l’Ajuntament i pel que ha estat també condemnat.

La xacra del feixisme ens afecta a tots i totes com a societat, i els colomencs hem demostrat moltes vegades que no ens valen lamentacions. És per això que es fa imprescindible donar una resposta àmplia, unitària i contundent. És responsabilitat de tothom aturar el feixisme a la nostra ciutat i arreu. Hem de parlar amb els nostres familiars, veïns i amics per tal d’explicar-los el que realment representen aquesta gent. No podem permetre que es repeteixi la nostra història més fosca.

Entre tots i totes aturarem el feixisme, al carrer i a l’Ajuntament!

Adhereix-te al manifest!

Foto - Albert Garcia

Concentració de rebuig a l’agressió feixista de PxC a un ciutadà colomenc. Foto: Albert Garcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s