Gramenet de Besòs

14N: MANIFEST d’ARA – Assemblea Popular de Gramenet

VAGA GENERAL: NO PAGAREM EL DEUTE DELS BANCS

Altre cop se’ns crida a la vaga. Un de cada quatre de nosaltres no la podrà fer perquè està a l’atur. El panorama del país és desolador. Cada dia som més pobres. Els governs d’Espanya (abans PSOE i ara PP) i el de Catalunya (CiU) l’única política que tenen és salvar bancs i pagar el deute que té l’estat. A això li diuen austeritat. Amb l’austeritat és el poble qui paga la crisi i els rics, que són els que l’han causada, es fan cada cop més rics. Al 2010 cada ciutadà va pagar prop de 1900 € per rescatar bancs, mentre que els bancs fan fora de casa seva cada dia a més de 500 famílies. Per això molts diem que aquesta crisi és una estafa.

Cada dia a la tele ens parlen del deute. Va creixent i cal fer el que sigui per pagar-lo. Perquè els deutes, és clar, s’han de pagar. Així s’explica que el darrer any l’estat gastés 39.000 milions en pagar el deute i només 9.000 en serveis socials. Cal dir que, l’estat espanyol des de l’any 1990 porta pagats 200.000 milions només en interessos del deute. El problema és gros i la injustícia és enorme: el Banc Central Europeu presta diners a la banca privada a l’1% i la banca privada presta als estats al 6%. O sigui que els estats d’Europa estan regalant diners a la banca privada, la banca privada els presta amb un interès alt als estats i aquests dediquen bona part dels diners a salvar bancs. I mentrestant nosaltres patint les retallades a la sanitat, a l’ensenyament, l’atur, la pujada de l’IVA… A més, per mantenir el poble a ratlla l’estat practica detencions i multa als qui aixequen la seva veu contra la injustícia.

I per pagar el deute acabaran baixant les pensions i la prestació d’atur. Però el deute de les famílies només és el 20% del total, mentre que el dels bancs i constructores és el 60%. Nosaltres en hem endeutat per pagar la hipoteca del pis que constructores i bancs ens venien a preus d’or. Ells han especulat i han perdut. Si cal, que tanquin els bancs amb pèrdues. Que paguin ells, no nosaltres.

Els rics cada cop són més rics. Com és possible? Acomiaden treballadors amb facilitat (Reforma laboral), abaixen els sous i a penes paguen impostos. L’estat espanyol és l’estat europeu on hi ha més diferència entre rics i pobres. A Catalunya un 28% dels nens viuen a famílies pobres. Si vius als barris rics de Barcelona, l’esperança de vida és de 81 anys. Si vius en un barri obrer, l’esperança de vida cau fins als 73 anys. Ens roben anys de la nostra vida!

Si no els aturem acabaran amb nosaltres, ens portaran a la misèria i a la pèrdua total dels nostres drets. Hi ha més raons que mai per a fer vaga. I les vagues serveixen, sobretot si són massives. La lluita és la principal eina que tenim les treballadores i treballadors per defensar-nos.

  • No al pagament del deute.
  • Rescatem a les persones, no als bancs.
  • Abolició de les mesures  d’austeritat i de la Reforma laboral.
  • Reforma fiscal: que pagui més qui més té.

PER TOT AIXÒ, TOTHOM  A LA VAGA EL 14 DE NOVEMBRE

ARA! (Assemblea Popular de Gramenet)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s