Gramenet de Besòs

Identificacions policials basades en perfils ètnics

Dissabte 21 de gener, d’11 a 13.30h, Santa Coloma Conviu celebrarà la conferència-col·loqui “Identificacions policials basades en perfils ètnics”, a la Sala Salvador-Cabré de la Biblioteca Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet (Pl. Sagrada Família, s/n – Metro L9,  Singuerlín).

L’objectiu és, d’una banda, la presentació de l’informe d’Amnistia Internacional “Pareu el racisme, no a les persones”, seguida d’una taula rodona sobre aquest tema amb persones representants de SOS Racisme i Papers i Drets per a Tothom, i les persones assistents a l’acte.

La taula rodona tractarà la violació de drets que suposa l’ús de perfils racials en el control de la immigració a l’Estat Espanyol, exposant el veritable abast dels controls d’identitat realitzats per la policia basant-se en característiques ètniques i racials i quins són les conseqüències d’aquesta pràctica per a les minories ètniques.

La policia pot donar l’alt a persones que no ‘semblen espanyoles’, per comprovar la seva identitat, fins a quatre vegades diàries; pot ocórrer a qualsevol hora del dia o de la nit, en qualsevol lloc o situació“. “Es tracta d’una pràctica il·legal conformement a la legislació espanyola i al dret internacional“. “Afecta a persones estrangeres i a ciutadans espanyols de minories ètniques. No només és discriminatòria i il·legal, sinó que també alimenta els prejudicis, perquè els qui les presencien donen per descomptat que les víctimes participen en activitats delictives“. “Les autoritats espanyoles abusen de les seves atribucions per donar l’alt i registrar a persones en utilitzar-les com a forma de controlar la migració. Espanya té dret a controlar la migració, però no ha de fer-ho a costa del dret dels migrants i les minories a la igualtat i la protecció enfront de la discriminació“, ha manifestat Izza Leghtas, investigadora d’Amnistia Internacional sobre l’Estat Espanyol.

Segons la legislació espanyola, la policia pot procedir a comprovar la identitat d’una persona en vies o espais públics quan existeix preocupació entorn de la seguretat, com ocorre quan s’ha comès un delicte en aquesta zona. No obstant això, la investigació d’Amnistia Internacional ha revelat que els controls deliberats de la identitat de persones estrangeres, sense que existeixi una preocupació per la seguretat, són habituals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s