Gramenet de Besòs

Vaga General 29 de setembre (12h Pl. Vila)

Us fem entrega d’aquest document per explicar-vos algunes de les raons per les quals la classe treballadora hem d’assistir a la VAGA GENERAL del proper 29 de setembre. La REFORMA que ens imposa el govern és un atac a la classe treballadora com no s’ha viscut mai abans en temps de DEMOCRÀCIA.

Alguns punts importants que cal destacar d’aquesta REFORMA són:

Eliminació del dret a la tutela judicial: un jutge només pot intervenir en cas extrem de vulneració dels drets del treballador. Els empresaris poden saltar-se acords de conveni tals com: taules salarials, jornada, torns, mobilitat…Per tant, desapareixen les possibilitats de negociació amb els empresaris.

Privatització dels serveis públics de contractació: es facilita l’entrada de les ETT en sectors en els quals abans no podien participar, com per exemple l’Administració o la construcció…

Flexibilització de les condicions de treball: s’elimina el control sindical sobre els horaris, jornades, funcionalitat, torns i retribució.

Reducció de les indemnitzacions per acomiadament: per facilitar l’acomiadament l’empresari podrà, sense demostrar-ho, al·legar pèrdues econòmiques, falta de productivitat, faltes tècniques o organitzatives. A més, dels 20 dies per any treballat que cobrem actualment si ens acomiaden, FOGASA (Fondo de Garantía Salarial) es farà càrrec del pagament dels 8 primers dies amb els nostres impostos enlloc de l’empresa.

Reducció de 100 a 30 dies el període en què un aturat pot optar a no fer cursos de formació: aquesta mesura contribueix a reduir el nombre d’aturats perquè aquells que no facin els cursos deixaran de constar com a aturats.

Després de tot el que s’ha citat, encara et suposa un contratemps secundar la vaga?

Què és un dia de VAGA GENERAL davant de tota una vida de degradació laboral?

Això només és el principi; després vindran les privatitzacions, l’allargament dels anys pel càlcul de les pensions, la jubilació als 67, etc.

Per aquests motius, hem d’aturar aquesta REFORMA!!! FES VAGA!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s