Altres

Titulars Directa! núm. 196

Una carta relaciona Montilla amb el constructor de l’hotel del Palau

El responsable del Palau de la Música, Jordi Montull, va advertir l’Ajuntament de Barcelona que el president de la Generalitat estava pendent del projecte

Segons es desprèn de la documentació a la qual ha tingut accés el setmanari Directa, la trama de relacions personals dels empresaris i polítics vinculats al negoci de l’hotel del Palau de la Música podria arribar fins el mateix president de la Generalitat, José Montilla. En un correu electrònic datat el 5 d’octubre de l’any 2007, Jordi Montull –màxim responsable de la gestió del Palau de la Música– comunica a Ramon Massaguer –gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona– el seu desgrat per la lentitud dels tràmits de l’inici de les obres de l’hotel. L’argument principal que esgrimeix Montull per pressionar Massaguer és que el propi president de la Generalitat, José Montilla, havia parlat la setmana anterior amb el constructor Manuel Valderrama –president d’Olivia Hotels i responsable de la construcció de l’establiment hoteler– i li havia manifestat la seva preocupació per la data en què començarien les obres. A la mateixa carta, Montull diu literalment a Massaguer que Valderrama és “la persona a la qual es va fer l’escriptura i responsable de tot el desenvolupament de l’obra”. El correu conclou amb una advertència: “Per tot l’exposat, crec que si existeix alguna força major, s’hauria de posar en coneixement de l’alcalde i del president de la Generalitat”. A més, hi afegeix una referència al socialista Antoni Castells: “El conseller d’Economia i Finances també hi tindrà alguna cosa a dir, ja que la conselleria té un interès econòmic, que es reflecteix a l’escriptura”. A la documentació que es troba en mans de la fiscalia, no només hi apareix el correu electrònic, sinó que també s’hi fa constar l’informe de transmissió correcte, que certifica que el correu va arribar a la bústia de l’ordinador de Ramon Massaguer a les 10:26 del 5 d’octubre de 2007.

Els Mossos no poden evitar l’homenatge a les preses

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola Ismael Moreno havia ordenat que els Mossos prohibissin qualsevol expressió pública de record o homenatge a persones empresonades per la seva relació amb el moviment d’alliberament nacional basc. Interior va mobilitzar prop de 300 agents per fer efectiva l’ordre. No va servir de res. Desenes de persones van aixecar cartells amb la imatge de les preses i van cridar per exigir el seu alliberament. Quan els Mossos se’n van adonar, l’acte ja s’havia desconvocat.

La nova Rimaia obrirà la seva seu al centre de Barcelona

La Universitat Lliure La Rimaia va ser desallotjada durant el mes de juliol. El materix dia, va okupar un altre edifici, però també en va ser expulsada. Ara, després de dos mesos, reobrirà un nou espai autogestionat al cor de Barcelona.

La plantilla de l’Auditori inicia una vaga indefinida en defensa dels seus drets

El personal del Servei de Bar, Catèring i Cafeteria de l’Auditori va protestar durant 27 dies el mes de gener. Ara, torna a lluitar pels seus drets, aquest cop amb una vaga indefinida.

Zapatero no atura les accions ofensives, malgrat la treva d’ETA

(estirant del fil)

> Malgrat l’anunci de suspensió de l’activitat armada després del període recent més llarg sense atemptats, rere la mort de dos guàrdies civils a Calvià l’estiu de 2009, l’Estat espanyol s’ha entossudit a redoblar l’aposta repressiva. Ni els canvis de fons dins el canviant mapa sociopolític basc ni la Declaració de Brussel·les ni l’aposta de l’esquerra abertzale per les vies polítiques ni l’alto el foc decretat per ETA el 4 de setembre no han mogut les tesis immobilistes de Rubalcaba. El PSOE ha cridat a l’ordre fins i tot Jesús Eguiguren, dirigent socialista guipuscoà, que ha demanat la reobertura d’un procés negociador per avançar cap a la pau.

Arriba la primera fira de llavors ecològiques

(expressions)

La Xarxa Catalana de Graners ha organitzat la primera Fira de la Biodiversitat Agrícola amb l’objectiu de difondre la seva tasca i donar a conèixer totes les varietats de llavors ecològiques.

Quaderns d’Illacrua 30

Música, política i societat.Sense el rock no es pot explicar el segle XX

a fons

Quan es compleixen ja més de cinc dècades del seu sorgiment, a mitjans dels anys 50 del segle passat segons la historiografia del gènere, les anomenades músiques rock –o si es vol, les expressions contemporànies de música popular urbana– han esdevingut una realitat sociocultural sense la consideració de la qual no es pot explicar la segona meitat del segle xx. Tot i això, l’absència de referències n’ha estat i n’és una constant a llibres d’història, programes i currículums d’ensenyament que –amb bon criteri– sí que s’afanyen, en canvi, a mostrar la transcendència de les arts plàstiques, la literatura, el teatre o, més recentment, el cinema.

Andri W. Stahel

“El creixement il·limitat no genera benestar”

miralls | entrevista

Andri Stahel és un brasiler que viu a Barcelona des de da fa uns quants anys. Té el doctorat en Ciències Socials i col·labora com a professor a la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat. Crític amb el desenvolupament econòmic modern i amb el model de vida estressant que patim, estudia com podem reconstruir les nostres societats a una escala humana.

indirecta

Héctor Aristizábal terapeuta i fundador del laboratori d’improvisació Imaginaction

“El teatre no és teràpia, però és terapèutic”

Héctor Aristizábal és nascut a Medellín, Colòmbia. L’any 1989, arran del clima de violència que es vivia al país, es va veure obligat a deixar la seva terra i exiliar-se a Los Ángeles, Califòrnia. Ha treballat com a terapeuta durant més de vint anys i està acompanyant processos grupals arreu del món. És fundador i director artístic d’ImaginAction, un laboratori d’improvisació a través del Teatre de l’Oprimit (TO), el psicodrama, la narració de contes, l’ús dels rituals i la mitologia, el cercles de council, etc. Ha participat com a artista i director en diverses produccions, entre elles ‘Viento Nocturno’, que presenta l’experiència de la tortura i l’assassinat del seu germà per part de l’exèrcit colombià.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s