Altres

Acte de presentació de la Plataforma Contra el PRIM a la UAB

Manifest reivindicatiu contra el Pla de Racionalització i Millora del Rectorat de la UAB

En un context d’implantació  de Bolonya ens trobem amb una reestructuració de la universitat en el pla acadèmic (amb la introducció dels graus) però  també amb la precarització de les condicions de treball personal i un augment progressiu del capital i la gestió privada.

Davant l’ incompliment dels acords de finançament de la Generalitat i davant un dèficit acumulat a la UAB que arriba als 70 milions, la resposta del Rectorat ha estat presentar el Pla de Racionalització i Millora (PRIM) amb què es vol fer pagar els plats trencats als sectors més dèbils de la comunitat universitària. El PRIM comporta acomiadaments a les plantilles de jardineria i neteja, privatització de serveis com el transport, més precarietat laboral, increments de taxes als estudiants extracomunitaris i massificació de les aules entre d’altres.

El Rectorat està tirant endavant totes aquestes qüestions amb una actitud de manca de diàleg i autoritarisme, imposant les reformes des de dalt.

Davant de tot això saludem la recentment formada Plataforma Unitària contra el PRIM i ens sumem als seus punts reivindicatius:

1.- No a les retallades de serveis i la privatització

Que no retallin les substitucions i reforços del PAS i PDI. L’eliminació de places al PAS i professorat ajudant comporta una major massificació a les aules i als diferents serveis de la UAB. Actualment el 20% dels grups de Grau ja estan per sobre de 80 estudiants.

Aturem la privatització  dels serveis públics existents i exigim que el el creixement de la UAB no es faci a través de fundacions SL, SA i les empreses spin off.

2.- Congelació de taxes, no eliminació segona convocatòria i manteniment de la setmana blanca

Denunciem l’increment de les taxes de les estudiants per sobre de l’IPC, a més de l’increment desorbitat a les estudiants extracomunitàries. Exigim la congelació  de taxes i una progressiva reducció d’aquestes, a més de la retirada de l’increment fixat per als extracomunitaris i la gratuïtat de la segona i tercera convocatòria, així com el Decret que pretén incrementar les taxes de les assignatures repetides.

Exigim també  el manteniment de la setmana blanca i la segona convocatòria a totes les facultats i escoles.

3.- No als acomiadaments. No a la precarietat laboral. Salari mínim

Exigim la contractació  i alta a la seguretat social dels becaris de col·laboració, d’investigació  i docent. Prohibició dels acomiadaments de les treballadores de tot el campus.

Reclamem un salari mínim de 1.000 euros nets per a les treballadores de totes les empreses contractades per la UAB i que es garanteixi el lloc de treball de personal d’empreses externes que treballin a la UAB, a més del respecte a les clàusules de subrogació de les treballadores en cas de canvi d’empresa.

Exigim a la gerència el compliment del conveni col·lectiu vigent i dels acords signats en els òrgans unitaris de representació dels treballadors i treballadores de la UAB. Exigim també la conversió dels contractes temporals que hagin superat els 2 anys de feina en contractes fixes/estructurals.

4.- T-UAB: reducció tarifes transport estudiants i treballadores

Reivindiquem la creació d’una T-UAB per a tots els sectors de la comunitat universitària amb una reducció de la tarifa en un 50%, tal i com ja tenen el PAS i PDI.

Manteniment de la gratuïtat dels transports interns i les places de pàrquing de la UAB.

5.- Pla d’austeritat: retallada de salaris dels càrrecs directius

No a l’aplicació  del PRIM, que comporta una reducció de serveis, professorat, subministrament, etc. Per contra, proposem com a mesures la retallada de despeses amb l’ajustament dels salaris dels membres de l’equip de gerència, la reducció  de professorat amb càrrecs de gestió, reducció de les despeses de caràcters protocol·lari de l’equip de govern i gerència o la supressió  de les aportacions netes a les diferents fundacions i entitats.

Demanem més finançament per la Universitat i l’ensenyament públic.

6.- Democràcia a la UAB. Incrementem la transparència i la democràcia. Claustre vinculant

Proposem recuperar els claustres de Facultat com a òrgans de participació i decisió  i reforçar el paper del Claustre General. Demanem així un Claustre vinculant i decisiu, democràtic, on hi hagi una representació igualitària de totes les persones que formen la comunitat universitària. Demanem també que sigui el màxim òrgan vinculant.

Adhesions:

Envieu les adhesions a: plataformacontraelprim@gmail.com amb els següents detalls:

  • Adhesions col·lectives: nom de l’organització o col·lectiu, facultat o sector.
  • Adhesions individuals: nom  i cognoms, facultat, departament o sector .
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s