Altres

MANIFEST EN CONTRA DE LA POSICIÓ COMÚ EUROPEA

El 2 de desembre de 1996, el Consell Europeu va aprovar la Posició Comú sobre Cuba (96/697/ PESC), que suposa un alineament amb el bloqueig comercial, econòmic i financer que els Estats Units mantenen contra l’illa i que, any rere any, és condemnat per la ONU.

Aquest acord, impulsat per l’antic president José María Aznar (responsable de genocidi i malversació), busca un canvi polític i econòmic, a més de supeditar el diàleg i la cooperació entre els països membres i Cuba a l’entrada d’aquesta en el lliure mercat, eufemisme que vol dir “entrada al capitalisme”.

Cuba és un País sobirà i té dret a adoptar el projecte social, polític i econòmic que decideixi el seu poble i no el que vulguin imposar des de Madrid, Brussel·les, Washington i demés socis de la dictadura neoliberal.

Cuba és l’únic país de l’Amèrica Llatina a qui la UE imposa condicions, amb el pretext de que “no es respecten els drets humans”. Però Cuba és l’únic país d’aquell territori on tots els nens i nenes van al col·legi, on cap ciutadà ni ciutadana es queda sense assistència mèdica, on el sistema públic fa front als desastres naturals amb eficàcia, superior inclús a l’actuació dels EEUU davant el desastre del Katrina a New Orleans. La seva Democràcia, a diferència de la occidental, és participativa, és a dir, el poble no es limita a “entregar” cada quatre anys el poder a un govern, si no que participa contínuament en les decisions del país en tots els àmbits.

Amb quin dret la Unió Europea exerceix pressions i pretén imposar sistemes de govern i mesures econòmiques més enllà de les seves pròpies fronteres?

Les persones, organitzacions, sindicats i partits polítics catalans sota signants reiterem el nostre enèrgic rebuig a la aplicació unilateral i extraterritorial de lleis i mesures contraries al dret internacional. Denunciem que la Posició Comú Europea contra Cuba és ingerencista -a més d’indecent-, exigim que durant la Presidència Espanyola de la Unió Europea es treballi per derogar-la i animem a la societat democràtica a manifestar el seu rebuig cap aquest injust acord.

-DEFENSEM CUBA-

http://brigadamella.blogspot.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s