Gramenet de Besòs

La Plataforma: Valoració de la manifestació contra la corrupció!

009

La Plataforma per a la defensa de de la Serra de Marina i Can Zam, formada per nombroses entitats de la ciutat, com a convocant de la manifestació realitzada dijous passat 5 de novembre a Santa Coloma, desitja fer les precisions següents i convocar al poble de Santa Coloma a seguir mobilitzant-se:

1. Ara és el moment de començar a realitzar canvis en els processos de decisió de les institucions perquè el poble sigui realment protagonista

Respecte a la manifestació del dia 5 de novembre volem destacar:

• L’ampli suport a la manifestació -prop de 4.000 persones- rebut de la ciutadania és una demostració de l’enorme distància existent entre la classe dirigent que gestiona el nostre municipi i el poble de Santa Coloma. L’esmentada manifestació és la continuïtat de la lluita que fa anys du a terme la Plataforma per una Santa Coloma millor i que ja va tenir el seu primer ressò multitudinari en la manifestació del 18 de juny de 2009 en la què ja es demanava la dimissió de Bartomeu Muñoz.

• L’exemple de responsabilitat demostrat per la ciutadania especialment en moments com l’actual, en què la greu crisi econòmica i financera ha expulsat a l’atur a més del 21% de la població.

• L’escàndol del cas Pretòria ha suposat la gota que vessa el got. Ha estat l’esclat del poble enfront de tanta indiferència i autosuficiència amb la qual ha vingut menyspreant aquest ajuntament les demandes de cada vegada més sectors de la ciutat.

• És per això que ens reafirmem en la nostra petició de dissolució del consistori i demanem la designació d’una junta gestora provisional que s’encarregui de coordinar el dia a dia fins a les properes eleccions municipals. Mentre s’haurien de consensuar els mecanismes de control municipal que garanteixin la participació ciutadana en aquelles decisions
que afecten a les nostres vides i aplicar mesures que contribueixin a retornar la confiança en l’exercici del servei públic al poble de Santa Coloma.

• Per a això seguirem reclamant la unitat de la societat civil per reclamar a les institucions que acceptin respectar i treballar per aconseguir aquestes finalitats.

2. Us animem a seguir fent pressió per aconseguir els tres punts que demanava el Manifest de la marxa del dia 5 de novembre

Perquè el consistori està sota sospita i pel prestigi de la institució i per la seva transparència, l’única sortida digna a la situació que estem vivint és que algú escolti la veu del poble i procedeixi a dissoldre el consistori i a nomenar una junta gestora que gestioni l’Ajuntament fins la celebració de les properes eleccions municipals previstes per l’any 2011. No és possible, ni creïble, pensar en un regidor o regidora actual al capdavant de l’Ajuntament, això és mirar cap a una altra banda i fer veure que no ha passat res. Desprès del que ha passat, qualsevol alcalde o govern municipal no seria creïble i governaria amb una manca de confiança extrema. Ni tan sols serveix la possible solució que alguns apunten d’un govern de concentració format per tots els partits que estan a l’Ajuntament. Tots i totes els que han conformat aquest consistori han estat corresponsables de la gran majoria de projectes que estan sota sospita i en marxa. A més, creiem que no és possible que la proximitat de molts dels membres del consistori no fes sospitar res a ningú i més quan
s’escoltaven tantes veus de fora, com les de la Plataforma, que anunciaven que el que estava passant era gros. Hem d’aconseguir:

• La dissolució del Consistori per regeneració democràtica i nomenament, per part de qui correspongui, d’una junta gestora fins a les properes eleccions municipals.

• L’aturament immediat i establiment d’una moratòria de totes les obres i projectes en execució i en fase de planejament, especialment dels que estan sota sospita.

• La publicació de les declaracions de patrimoni que per Llei van fer els membres d’aquest consistori quan van accedir al seu càrrec i comparació d’aquestes amb la seva situació patrimonial actual.

3. Us convoquem de manera molt especial a la concentració que es farà el dia de la celebració del Ple municipal on s’ha d’elegir nou alcalde perquè la nostra veu s’escolti ben forta

Quan se sàpiga el dia es farà una gran difusió a través de tots els canals possibles per tal d’assegurar una gran presència ciutadana en aquesta concentració.

Santa Coloma de Gramenet, 10 de novembre de 2009

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s