Altres

Titulars Directa!

portada 159

‘Luigi’ va posar en nòmina l’antic alcalde d’Esplugues

El constructor acusat per Garzón li donava 1.800 euros al mes

El sou va arribar via AGT, propietat de ‘Luigi’ i Carles Sumarroca

Sumarroca tenia accions del pla Caufec abans de la seva requalificació

Les mobilitzacions exigeixen canvis profunds per aturar el canvi climàtic

Durant la inauguració de la trobada prèvia a la cimera sobre el canvi climàtic de Copenhaguen que se celebra a Barcelona des del 2 de novembre, la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va anunciar als quatre vents i amb grandiloqüència que l’Estat espanyol afegirà 100 milions d’euros fins al mandat de l’any 2012 amb l’objectiu de lluitar contra els efectes i les causes del canvi climàtic. Com a xifra, probablement, no diu res, però, si la comparem amb d’altres partides econòmiques aprovades recentment pel govern, veurem la importància que dóna l’executiu a la sostenibilitat del planeta. Sense anar més lluny, la tardor de 2008, el govern Zapatero va aprovar una dotació extraordinària de 50.000 milions d’euros per salvar l’estabilitat dels bancs i les caixes. En resum, que la lluita contra el canvi climàtic suposa el 0,2% del percentatge dedicat a mantenir el sistema financer capitalista. Amb la paradoxa que la salvaguarda del sistema financer actual, a priori, només beneficia un tant per cent de la població, i, en canvi, l’aturada del progressiu canvi climàtic seria quelcom imprescindible i necessari per tota la humanitat.

* info: http://elclimanoestaenvenda.wordpress.com

La policia desallotja el KOP, un CSO amb set anys d’història

El KOP del Prat va ser enderrocat el 28 d’octubre. Cinc persones van resistir a la teulada i els membres del centre social van rebre cops i amenaces.

La UAB vol reduir el personal acadèmic i de neteja

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha presentat al seu Consell de Govern un primer informe sobre el Pla de Racionalització i Millora de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRIM) pel 2010-2012. Entre d’altres coses, si aquest pla s’apliqués, suposaria la reducció d’un 5% del personal de jardineria i neteja i la reducció del 3% del professorat. Alhora, també implicaria la privatització de l’aparcament del campus i una reducció de les despeses en atencions socials.

Nombroses mobilitzacions per aturar la nova llei d’estrangeria

El debat sobre la modificació de la llei d’estrangeria que es fa al Congrés dels Diputats ha desencadenat concentracions i marxes de protesta.

Judici sense proves als ‘Onze del Raval’

(estirant del fil)

El 12 de novembre arrencarà, a l’Audiència Nacional, el judici contra onze veïns del barri del Raval de Barcelona acusats de la trama que, suposadament, volia atemptar al metro de la ciutat.

Ràbia Positiva anuncia el seu comiat

(expressions)

Després d’una maqueta i sis discos, que han estat banda sonora dels moviments socials catalans, els Ràbia Positiva han anunciat que pleguen. El seu últim regal és Una cançoneta i mo n’anem.

(indirecta)

David Llistar membre de l’observatori del deute en la globalització i autor de ‘anticooperación’ “El més eficaç per cooperar amb el Sud és la pressió política al Nord” Poques persones estan tan autoritzades per parlar de cooperació com David Llistar, economista, activista i membre cofundador de l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG). D’aquí la solidesa de la seva crítica a la cooperació internacional, analitzada com a part d’un món de lògica eminentment ‘anticooperativa’. Llistar publica ‘Anticooperación’ (Icària, 2009), un llibre exhaustiu, un informe amb aire d’assaig, cridat a ser l’obrellaunes d’un debat profund i necessari sobre les relacions Nord-Sud.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s