Altres

Titulars Directa!

portada 158

Ni un pam de net

Les relacions personals i familiars del jutge del cas Millet qüestionen la seva imparcialitat

Bartomeu Muñoz, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta són detinguts per corrupció

(estirant del fil)

El cas Millet i la detenció de l’alcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet i dels antics dirigents de CiU Macià Alavedra i Lluis Prenafeta han estat els últims episodis d’un llarg serial de corrupció sostinguda. Les vinculacions entre fundacions privades vinculades als partits, subvencions oficials i grans promotores immobiliàries, per una banda, i les adjudicacions d’obres públiques dels ajuntaments a empreses vinculades a antics càrrecs polítics dels governs de torn, per l’altra, han posat de manifest que el poder polític i financer està acomodat sobre un oasi que permet finançar els partits polítics a costa d’enriquir les butxaques de l’alta burgesia del país.

Amadeu Casellas deixa la vaga de fam després de 100 dies

El pres anarquista Amadeu Casellas, ingressat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa després de 100 dies de vaga de fam, va decidir abandonar-la arran de l’empitjorament del seu estat de salut. Després de nombroses rampes, va estar a punt d’entrar en estat de coma. La neuròloga que l’atén creu que la seva determinació en la perllongada absència d’alimentació tindrà seqüeles en el sistema nerviós. El 24 d’octubre, més de 500 persones es van manifestar a la rambla del Raval, envoltades per 300 mossos. El trajecte final de la protesta es va poder fer, per sorpresa, fora del cercle policial.

La plantilla de Roca mostra la seva indignació

L’empresa Roca va anunciar, el dia 28 de juliol, un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectaria 713 treballadores a tot l’Estat espanyol. Concretament, 356 treballadores a Gavà, 180 a Alcalà de Guadaira (Sevilla) i 177 a Alcalà de Henares (Madrid). Les treballadores de Roca no estan disposades a acceptar l’ERO de l’empresa i ja han convocat diverses mobilitzacions per expressar el seu malestar al respecte i per mostrar que no estan disposades a quedar-se sense feina. L’última d’aquestes mobilitzacions va tenir lloc a Barcelona el dijous 22 d’octubre. La manifestació va començar a la plaça dels Països Catalans i va anar fins a la seu de Roca a Barcelona, situada a la Diagonal. La convocatòria va comptar amb la participació de més de 700 treballadores d’una plantilla de 1.200. Un cop davant l’empresa, les treballadores de Roca van tallar la Diagonal i van escenificar la mort dels treballadors mitjançant uns taüts de cartró que van col·locar davant la porta de Roca. Per altra banda, les treballadores també van llançar pedres i ous contra la seu fins que van arribar els Mossos d’Esquadra, que van ser rebuts amb crits com: Aquests són els piquets dels patrons!.

Suspenen el servei mèdic nocturn d’urgències al Baix Llobregat

La Generalitat va suprimir, a partir del 15 de setembre d’enguany, els serveis d’urgències nocturns, de cap de setmana i dels dies festius de quatre ambulatoris del Baix Llobregat: Corbera, Molins de Rei, Vallirana i CAP de la Marquesa de Castellbell de Sant Feliu. Aquesta mesura –que afecta un total 108.155 persones repartides entre les poblacions de la Palma, Molins de Rei, Cervelló, Corbera de Llobregat, Vallirana, el Papiol i Sant Feliu fa que l’únic ambulatori de la zona del Baix Llobregat Centre que compta actualment amb urgències de 24 hores sigui el que està situat al polígon El Pla de Sant Feliu.

El Parlament fa un informe dels transgènics sense base científica

El refús de debatre la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre els cultius transgènics, el mes de juliol, es va basar en uns informes esbiaixats i poc rigorosos. La plataforma Som Lo Que Sembrem (SLQS) denuncia que els informes encarregats per Ernest Benach per assessorar el Parlament de Catalunya sobre la seva ILP per una Catalunya Lliure de Transgènics no es recolzen en cap mena de bibliografia científica. Som Lo Que Sembrem diu que “es tracta d’un pamflet radical a favor dels transgènics”. Arran de l’informe del Consell Assessor del Parlament en Ciència i Tecnologia (CAPCIT) i malgrat les més de 100.000 signatures recollides fa un any i el compromís de tots els partits –menys el PP–, el Parlament no escoltarà cap argument contrari a aquests cultius a l’hora de prendre decisions polítiques que, com denuncia SLQS, afavoreixen determinats grups econòmics i ha traït el sentit de la llei catalana d’iniciatives legislatives populars. L’informe tampoc no entra a valorar el tema dels monopolis de patents i llavors ni les seves repercussions sobre la sobirania alimentària. En aquest sentit, Som Lo que Sembrem demana que es garanteixi la independència del CAPCIT en el futur o que sigui dissolt.

Torna el cicle Euskal Herria Sona

(expressions)

Aquest any, després d’unes quantes edicions, la Mercè ens ha quedat coixa: l’Ajuntament ha posat totes les dificultats possibles perquè una de les activitats més interessants de la Festa Major de Barcelona, Euskal Herria a la Mercè, organitzat per l’Euskal Etxea, no es pogués celebrar. El que no ha fallat, però, és l’arribada del festival de tardor Euskal Herria Sona, que enguany celebrarà la seva dotzena edició. Arriba mantenint el seu format de concerts, repartint les seves actuacions entre diferents espais (l’Auditori, la Plaça del Rei, la Farinera del Clot, el CAT i el propi Euskal Etxea) i acostant-nos un retrat de l’actualitat musical d’Euskal Herria.

(indirecta)

Susan Davies voluntària de women on waves

“Darrere el discurs ‘provida’ hi ha molta mort”

Susan Davies fa més de tres anys que col·labora amb l’ONG holandesa Women on Waves (dones sobre les ones) i intenta assegurar-se que totes les dones que ho necessitin tinguin accés a un avortament segur. També col·labora en les lluites per la despenalització de l’avortament arreu del món. Va arribar a València convidada per Maulets i va tenir temps de parlar amb la Directa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s