Gramenet de Besòs

Els dijous de Plataforma, la gent opina!

Jordi Pastor

Ara li toca al poble!

S’ha aixecat la tapa de la corrupció i totes hem quedat perplexes davant del forat fosc que emmerda la gestió del nostre consistori. Tot i que molts coneixíem i denunciàvem contínuament el descontent i la falta de transparència dels assumptes de govern, aquesta mateixa foscor de fons no ens deixava veure la magnitud de la trama, no ens deixava veure que Gramenet ha estat durant molts anys l’espai de joc d’uns individus menyspreables, ara sí i, perquè no, feixistes hereus d’una altra merda, la de la dictadura i la transició, materialitzada en centenars de vivendes que el pare Blas va deixar al fill Bartomeu.

Qui pugui llegir aquestes paraules podrà pensar que, com a opositor directe de les estructures actuals de gestió política, el dimarts va ser per a mi un dia d’eufòria i felicitat molt esperada i, en certa manera, així va ser, tot i tenir sentiments contradictoris. No negaré que una sotragada com aquesta era necessària per a qüestionar aquestes estructures municipals caduques i allunyades del poble, una sotragada que buscàvem des de fa ja molt de temps des de voluntats veïnals amb determinació per a canviar el rumb polític cap a uns principis de proximitat i participació ciutadana.

Sí, s’ha destapat, però no hem d’oblidar que el forat segueix sent molt profund i obscur, i en gran part, per la falta de mecanismes de control popular envers a un sistema que pràcticament avoca directament a la corrupció a totes les persones que, d’alguna manera, escullen la política tradicional burgesa com a forma de vida, que escullen ser polítics.

Tampoc hem d’oblidar que aquesta sotragada ha vingut des de dalt i des d’una altra institució de contrapès del mateix sistema, que no ha estat provocada pel corrent crític. Amb això vull dir que, ara més que mai, és el moment de fer la feina que no hem fet, de transmetre el discurs de canvi social i polític que necessitem, perquè si aquesta feina no la fem, els personatges de torn seran jutjats o no, i vindran d’altres que tornaran a jugar en el mateix terreny de joc i, això, no ho podem permetre.

I és aquest, el crit més alt que vull fer. El de la responsabilitat que tenim de no deixar fer i desfer a aquest que volen dedicar-s’hi amb impunitat. No parlo de ningú en concret, sinó de tots en general, que quedi clar. Hem d’exigir participació en les decisions polítiques municipals de tots els sectors de Gramenet. Hem de crear nous instruments de decisió, recollint la reivindicació història del Pla de Ciutat. Reivindicació que no es pot fer des de la passivitat, sinó sent conscients de la responsabilitat que totes i tots nosaltres tenim, perquè s’ha demostrat que no podem deixar fer, que hem de començar a fer.

Respectant totes i cada una de les posicions ideològiques que puguin haver envers al tema, entenc que pel que s’ha de lluitar ara mateix és per canviar les estructures actuals de poder amb decisió, fent veure que aquestes no funcionen a partir de fets i alternatives reals, no a partir de debats buits de praxis, ja que cadascuna de les posicions actuals d’opinió estan determinades per les condicions que ofereix l’estructuració social actual.

Hem de ser capaços de mostrar una alternativa real, feina costosa i que no sempre hem sabut defensar. Treballem-hi donc, perquè s’han donat les condicions objectives pel canvi polític i social a partir de les mateixes contradiccions del sistema.

Ah, i m’oblido dels “mitjestintes” perquè aquests ja tenen prou amb la seva complicitat amb el govern corrupte i les seves contradiccions avui més visibles que mai.

Ara toca més compromís i determinació. Ara li toca al poble!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s