Altres

Titulars Directa!

portada 157

Imma Mayol serà jutjada per un delicte contra els drets sindicals

L’Audiència Provincial ordena reobrir la causa prèviament arxivada

Imma Mayol podria seure al banc dels acusats per diversos delictes contra la llibertat sindical i contra la tasca dels encarregats de prevenció. Aquests delictes, segons l’advocat dels treballadors Hibai Arbide, van molt més enllà del conflicte laboral, “ja que es tracta de drets bàsics”. L’auto de l’Audiència de Barcelona que reobre el cas –inicialment arxivat per la jutgessa del jutjat d’instrucció número 17– obligarà la presidenta de l’empresa municipal Parcs i Jardins a anar a declarar, juntament amb altres directius de l’empresa, per la coacció sindical que ha dut a terme els darrers mesos –segons els denunciants– a través del tapiat il·legal del local sindical i impedint l’activitat dels delegats de seguretat.

Bloqueig viari per denunciar la situació d’Amadeu Casellas

Quatre talls de trànsit simultanis a les principals vies d’accés a la ciutat a Barcelona. Aquesta ha estat l’última d’una llarga cadena de protestes per denunciar la greu situació en què es troba el pres anarquista Amadeu Casellas. Segellament d’organismes oficials, sabotatges i accions de tot tipus han marcat els dies posteriors a l’agreujament de l’estat de salut del pres en vaga de fam. Una de les últimes iniciatives també ha estat l’enviament d’una carta a la consellera de Justícia, Montserrat Tura, sotasignada per cantants, artistes i persones vinculades al món de la cultura. La missiva exigeix la seva posada en llibertat immediata.

Viuen dalt dels arbres per aturar les obres de la MAT

Des del 17 d’octubre, una desena de persones viuen al capdamunt dels arbres que encara resisteixen l’embat de les excavadores que obren camí a les torres elèctriques de la Molt Alta Tensió (MAT). Molt a prop del Coll de Ravell, al municipi de Sant Hilari Sacalm (comarca de la Selva), s’ha iniciat una nova etapa de la lluita contra aquesta gran infraestructura energètica imposada per ENDESA i la Generalitat a les comarques de Girona i Barcelona. Les persones iniciadores d’aquesta protesta fan una crida perquè la gent s’hi sumi i aporti material d’escalada, bigues llargues de fusta i taulons d’encofrar. El punt exacte de la protesta és precisament allà on es preveu construir la torre 114 de la infraestructura elèctrica. Per poder fer-hi passar els cables elèctrics, forçosament han de fer baixar els seus nous habitants i talar els arbres. L’acció, per tant, bloqueja el transcurs previst de les obres. En un comunicat des dels boscos, han volgut deixar clar que l’acció no només és contra la MAT, sinó que vol denunciar el model econòmic i social que justifica aquesta mena d’infraestructures. També se solidaritzen amb les companyes del País Basc que han pujat als arbres per aturar les obres del TAV. Apel·len al reconeixement mutu de tota la gent que no estigui disposada a permetre la destrucció de més massa forestal i la que vulgui fugir de les desfetes irrespirables del capitalisme urbà. Alerten que la lluita dalt dels arbres serà llarga i conviden tothom a afegir-s’hi. Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la // <![CDATA[
document.write( ” );
// ]]>

Un reglament permetrà que la UAB financi empreses

La nova llei orgànica de Zapatero que modifica la Llei Orgànica d’Universitats d’Aznar (LOMLOU) –contra la qual van lluitar milers d’estudiants universitaris el curs passat– preveu l’aparició d’una nova funció que va més enllà de la formació i la recerca: la transferència de coneixement i tecnologia a la societat. Gràcies a aquesta llei i amb l’objectiu d’enfortir “la vinculació entre recerca i sistema productiu” i “contribuir al creixement econòmic mitjançant l’explotació comercial dels resultats d’investigació”, les universitats poden promoure la creació d’empreses de base tecnològica (EBT) –si és participada per la universitat– o empreses spin-off –no participada per la universitat. En aquest sentit, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha elaborat un reglament per establir el règim jurídic d’aquestes empreses i per regular la participació que hi tindrà la comunitat universitària.

La llibertat de Millet i Montull havia estat pactada

Res del que va passar durant la declaració judicial dels dos màxims responsables del Palau de la Música va ser fruit de la improvisació. Tot estava pactat, tot estava decidit. Fèlix Millet i Jordi Montull, autors confessos del saqueig multimilionari d’una de les institucions culturals catalanes amb més prestigi, sabien –abans d’entrar a la sala de vistes– que en sortirien sense manilles.

Rubalcaba dinamita un nou procés de diàleg

(estirant del fil)

La detenció i empresonament d’Arnaldo Otegui i Rafa Díez Usabiaga, entre d’altres, buscava, segons els mateixos autos judicials, impossibilitar una nova treva i un nou procés de diàleg.

Barcelona esdevindrà l’epicentre de la cultura lliure

(expressions)

L’espanyol és el quart Estat més pirata del món. Com a mínim, així ho estableix un informe elaborat pel Departament de Comerç i l’Oficina de Presidència dels Estats Units, que acusa l’executiu de Zapatero de ser permissiu contra l’anomenada pirateria a Internet i de no haver pres cap mesura per frenar la descàrrega d’arxius protegits per drets d’autor. El 13 d’octubre, Zapatero va visitar la Casa Blanca i un dels temes candents que havia de parlar amb Obama era el dels drets d’autor i Internet.

(indirecta)

Patrick Bond professor d’economia política a la universitat de kwa-zulu natal

“Sud-àfrica és el segon país del món amb més protestes per habitant”

Patrick Bond és un dels intel·lectuals radicals més respectats de Sud-àfrica. Però el seu prestigi no sols prové de les seves anàlisis teòriques, sinó també de la seva pràctica militant. Activista incansable des de la base, dirigeix el Centre per la Societat Civil, un espai que –aprofitant la infraestructura universitària– dóna suport i formació a activistes socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s