Altres

Titulars Directa!

header_bg
Número 154 – 30 de setembre de 2009
portada154

Les institucions coneixien les estafes de Millet des de 2008

Una carta que denunciava el frau va arribar a l’Ajuntament i a la fiscalia

La trama de corrupció orquestrada pels directius del Palau de la Música no només era un secret de domini públic. Fins i tot hi havia documents escrits remesos a l’Ajuntament de Barcelona i a la fiscalia que alertaven del que passava i aportaven noms i dades.

Les entitats de la Barceloneta presentaran un recurs contra la legalitat de l’Hotel Vela

L’Hotel Vela s’ha aixecat mitjançant una argúcia legal a la platja de Sant Sebastià. El veïnat ha endegat una campanya contra l’hotel per evidenciar que la seva construcció –feta amb la complicitat de les institucions– només beneficiarà les constructores, l’empresa hotelera gestora i els membres del consell d’administració del port de Barcelona. Així mateix, denuncien que l’hotel és il·legal –ja que vulnera la llei de costes– i afirmen que es privatitzen uns terrenys que abans eren públics, seguint la lògica del consistori barceloní del PSC i ICV de convertir Barcelona en una ciutat aparador feta pels turistes i d’esquenes als seus veïns i veïnes.

El cas dels abocaments al riu Ter es torna a obrir

La contaminació de l’aigua potable de Torelló, a la vall del Ges (Osona), tornarà a ser investigada per l’Audiència Provincial de Barcelona després que l’Ajuntament de Torelló, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Grup de Defensa del Ter hagin aconseguit desbloquejar el judici contra el grup industrial VEMSA, presidit per Joan Manuel Bofill.

Cal treballar vuit segles per guanyar el sou anual de Messi

Lionel Messi s’ha convertit en el jugador de futbol més ben pagat de tota la història. A principis de setembre, el Barça va millorar el contracte del jugador –que fins l’agost era de 8,4 milions d’euros– i ara li pagarà deu milions d’euros l’any (quasi catorze milions de dòlars) fins el 2016. El club, a més, va fixar una clàusula de rescissió de contracte de 300 milions d’euros (441 milions de dòlars) pel jugador. Vist això, es podria comentar que, amb un sou de 12.000 euros nets per any, qualsevol treballador trigaria 833 anys a guanyar els deu milions que Messi guanya cada temporada.

Transsexuals contra la psiquiatrització

(de dalt a baix)

L’any 2012, l’Organització Mundial de la Salut publicarà la nova versió de la Classificació Internacional de Malalties (CIM), que és un model que es pren com a referència mundial. Des de Barcelona, s’ha teixit una xarxa internacional que es mobilitza perquè la transsexualitat i el transgenerisme deixin de classificar-se com a trastorns mentals i per aconseguir la despatologització completa de les identitats.

L’Escola Moderna aterra a la Ciutadella

(expressions)

Han passat 100 anys de l’assassinat del pedagog anarquista Francesc Ferrer i Guàrdia –acusat per l’Estat i l’Església d’haver encapçalat la revolta de la Setmana Tràgica– i més de 100 del tancament del seu projecte fonamental, l’Escola Moderna. Amb el pas del temps, s’han tancat moltes portes de projectes d’educació llibertària i han marxat molts pedagogs i pedagogues que van comprometre la seva vida per l’educació, però els valors de l’Escola Moderna i de moltes altres que van prendre-li el relleu mantenen la seva vigència. Per demostrar-ho, visibilitzar-ho i retre homenatge a totes aquelles escoles llibertàries, l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i el col·lectiu Nono han organitzat una Jornada d’autogestió educativa. El dia 10 d’octubre, el parc de la Ciutadella de Barcelona es convertirà en un espai per educar en la igualtat, la llibertat responsable i la solidaritat.

(indirecta)

Javier Garcia, membre del comitè nacional del Sindicat sndalús de Treballadors (SAT)

“L’estructura de la propietat al camp andalús és feudal”

Javier Garcia és el responsable de comunicació i publicacions del del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT). En dos anys, aquest sindicat –hereu del Sindicat d’Obrers del Camp (SOC)– s’ha convertit, en paraules de Garcia, en “el referent del sindicalisme alternatiu a Andalusia i l’únic sindicat que pot disputar l’hegemonia sindical a UGT i CCOO a mitjà termini”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s