Altres

Berga realitzarà una consulta popular sobre la independència nacional

 
El ple de l’ajuntament de Berga va aprovar ahir al vespre  donar suport a l’organització d’una consulta sobre la independència a les entitats cíviques que l’organitzin. Els grups de CiU, la CUP i ERC van votar afirmativament aquesta proposta, un cop introduïda l’esmena que no fos l’ajuntament qui organitzés al referèndum, com proposava inicialment la moció de la CUP. L’acord pres pel Ple determina únicament el suport de l’ajuntament a l’entitat o teixit d’entitats que finalment organitzi la consulta. Els regidors del PSC no han assistit al Ple “per no formar part d’un acte de propaganda política encoberta”, mentre que el regidor no adscrit, Josep Saña, ha votat negativament la moció perquè contravenia la Constitució.

 A partir de la propera setmana, una comissió gestora coordinada per Abel Caldera (CUP) s’encarregarà d’aglutinar les entitats que participaran en l’organització de la consulta.  

Una hora abans de començar el Ple, el PSC ha expressat la seva intenció de no assistir-hi. No consideren urgent el tema a debat, ni per Berga “ni tampoc ho hauria de ser per a l’ajuntament”. També han volgut remarcar que la proposta de consulta te un origen polític, i ho han qualificat de “frau a la ciutadania” perquè fins ara “cap entitat ha manifestat públicament la intenció d’organitzar la consulta popular”, cosa que, si passés, el PSC ho consideraria “del tot legítim i netament democràtic”. El PSC s’ha manifestat federalista i ha acusat el moviment independentista de voler dividir el catalanisme polític entre els partidaris de la independència i els que no.

Un cop començat el ple, l’alcalde ha volgut deixar constància de l’absència “no justificada” dels regidors del PSC, que segons Juli Gendrau “incompleixen les seves obligacions com a regidors”. Després d’introduir la proposta perquè la moció sigui en el sentit que l’ajuntament doni suport a la consulta en lloc d’organitzar-la directament, Gendrau ha acusat el PSC d’actuar de mala fe, ja que en el ple de la setmana passada van demanar que s’ajornés l’aprovació d’un crèdit per pagar els proveïdors per tal d’estudiar-s’ho millor, i en el ple extraordinari d’aquest dimecres, es van oposar a que hi constés també aquell punt de l’operació financera, tot plegat per finalment no ser-hi. El PSC ha rebut també crítiques fortes per part de la CUP: “són ells qui amb les seves lleis estan impedint que el poble s’expressi amb llibertat”. L’esmenta introduïda per CiU a la moció també condemna “l’intervencionisme de l’Estat en concret en les figures del delegat del govern a Catalunya ,el Sr. Joan Rangel, i l’advocat de l’Estat,el Sr. Jorge Buxadé”.

La sala de sessions de l’ajuntament estava força plena, amb molta més assistència que de costum, tant pel que fa al públic en general com a la presència de mitjans de comunicació.

http://www.llibertat.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s