Gramenet de Besòs

El 18 de juny…

OPINIÓ

Antoni Jaumandreu ‘Pepònio’

Els partits polítics ens tenen acostumats a grans dosis d’hipocresia. Ara, que arriben de nou unes eleccions, ens trobem amb eslògans que ens criden a participar: tu decideixes, activa’t, mobilitza’t… Ara tot són crides a moure’s. Això sí, només en el moment en què ells ho diguin i quan ells ho necessiten. Però la seva pràctica habitual, entre eleccions, és totalment contrària al que prediquen els seus cartells i banderoles.

A Santa Coloma tenim el recent exemple de ‘mogudes’ com les de les pistes d’atletisme, les de les antenes, les dels gratacels, les de l’educació, les de la sanitat… En aquests problemes els molesta que et moguis i reclamis millores. Consideren que amb un vot cada quatre anys ja n’hi ha prou i t’has de callar i aguantar.

Molts polítics fan el possible per desmuntar el teixit associatiu perquè no els hi és còmode. I és que els partits només volen que et moguis quan hi ha eleccions però en el període entre comicis volen que et quedis ben quietet.

I això no ho podem permetre perquè és desnaturalitzar la democràcia i fer-la no participativa. Cadascú, en la mesura de les seves possibilitats, ha de vetllar pel seu benestar i el de la societat en general. Lluitar cada dia no és inútil. Crea consciència col·lectiva i esperona als polítics que tenen por a la revolta popular.

El dia 18 de juny tota Santa Coloma ha de sortir al carrer. El problema de cada col·lectiu que treballa diàriament a la ciutat és el problema de tots. Però que la ciutat es mobilitzi només és un problema per uns quants: els que viuen de la política.

http://www.gentdegramenet.org/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=799&Itemid=36

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s